My Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 1, 2010

Our new princess



Alhamdulillah..syukur atas kurniaan dan rezeki dari Allah...Tanggal 1 Dec 2010, family kami telah menerima kehadiran ahli baru...yang diberi nama Syarifah Widad Safiyya...hehehe skema plak ayat ni...nama sorg satu bagi, hubby pilih Widad, mama pilih Safiyya, dh lama berkenan dgn nama ni...
Tak sangka plak terbesalin awal, awal 2 minggu plak tu, 30hb 11 tu, dh nak tido dh dlm kul 11.40, abg pun dh tido kt luar, Aqil pun sama..tak ada tanda2 pun nak bsalin ni, tiba2 rasa mcm nak kencing, pahtu bangun air keluar banyak, terkejutlah weh, terus terfikir ni kot air ketuban, (hehehe tak penah tahu sbb Aqil dulu c-sect), terus jerit panggil abang.".abg..air ketuban dh pecah!!" terus member tu bangun, kelam kabut lah weh..terus dia capai beg2 yg telah di packing awal2, kita pun terus masuk bilik air tukar baju yg dah lecun, basah habis lantai kt bilik..takut weh.. hubby bgth adik dia dh nak g hospital dh, mak dia pu ada sama dlm bilik...naik kete terus g KK Specialist, masa ni air dh stop kejap, mungkin sebab duduk, kuar kete air kuar balik...terus g kaunter kt tingkat atas tu, rasa cepat plak sampai, may b tak byk kete, yelah..dh larut mlm dh... masuk bilik, cek jantung, dr Sarva cek serviks belum buka lg...so terus check in lah...
Dlm kul 6 pg, mmg rasa tak tahan dh..minta inject, masa ni baru 3 cm..dr kata kul 10 pg cek balik...cek2 je dh 10 cm, terus bw ke labour room, Alhamdulillah..sakit tak lama sgt..tepat kul 11.02 pagi, Safiyya selamat dilahirkan