My Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Selamat Hari Raya Aidil Adha buat semua keluarga di Terengganu, kawan-kawan serta rakan sekerja di SK Laya-laya..

Thursday, November 26, 2009

2009 Cute Baby / Toddler In Sun Shade Contest.

2009 Cute Baby / Toddler In Sun Shade Contest.

First time cuba masuk contest kt blog ni, tak tahu betul ke salah ni..tq to Nuroll aka mummy ameer coz anjurkan contest ni...
Jom join contest ni. Due: 30 November 2009.
Hadiahnyer tak tahu lg...suprise...
*
*
*
*


Category B : age 2 till 4 years old

Nama: Syed Aqil Alawi bin Syed Mohd Mahyuddin
Umur: 2 tahun 5 bulan
Tarikh lahir: 18 Jun 2007

Gambar ini diambil semasa baba Aqil drive, mmg suka sgt ambik gambar dlm kete..Aqil jeles mama dia pakai "tinted hitam", dia pun mau gak..so belilah satu utk dia..

Wednesday, November 25, 2009

Got flu and fever


Adui tak larat betul arini, kepala dah pusing, dah tahu dh 2-3 hari sakit tekak tentu arini akan demam selsema...mmg tak larat nak buat apa...tp sempat lg tu masak sup tulang dan buat kangkung goreng belacan (my fav sejak dulu lg)... lepas masak da makan, dalam kul 11 dah masuk bilik balik, apa lg..zzzzzzzzz.... tgk2 ada org sentuh kaki...Ala, abg dah bawa balik Aqil, camne ni, ngatuk lg....tak larat ni nak jaga Aqil... nasib Aqil behave sket arini, tak adalah buat "kecoh" sgt kt rumah..mcm faham2 je yg mama dia tak sihat..good boy dear...

Monday, November 23, 2009

At home..

Hai.... cuti sekolah ni duk rumah ajelah dulu, plan nak buat apa yer? baba pun bawa Aqil ke taska, kalu duk di rumah plak mengacau mama dia buat kerja lah plak...so awal2 ni atar dulu, then lepas bbrp ari duk rumah lah yer sama mama.. kita main sama2, kalu nakal2 mama marah...
dah plan dr semalam, pg ni mau compile worksheets especially english worksheet for preschool from internet, arrange according to alphabetical....skrg tgk kumpul but not print yek, dulu dah buat, tp tak index dia betul2...bende2 tu kt sekolah...berjaga2lah jugak dr skrg coz next year english sgt ditekankan.....berfikir jugak ni, dah lah ink nak habis dh...A3 paper pun nak habis...huwaaaaaaa....tunggu baba balik baru g beli mlm nanti...chowwwww...

Sunday, November 22, 2009

SENARAI NAMA MURID YANG MENDAFTAR BAGI TAHUN 2010

SENARAI NAMA MURID YANG MENDAFTAR BAGI TAHUN 2010

PRASEKOLAH SK LAYA-LAYA, TUARAN SABAH

L

NAMA

NO SURAT BERANAK

UMUR PADA TAHUN 2010

1

AFFIKWANDY BIN AFFENDY

040607120559

6 TAHUN

2

DAYANGKU NURUL AIN BT AK AMRAN

040417120208

6 TAHUN

3

KAMALYZAN FARHANA BT KAMAL SHUKRY

040107121440

6 TAHUN

4

MUHAMAD RAZFIRDAUS BIN RAZAINEH

041124120639

6 TAHUN

5

MUHAMMAD AFDAL BIN MAT PIASIM

040522120533

SB 213325

6 TAHUN

6

MUHAMMAD SHADHAN NOR AFIZZIE BIN JAINIM

041109120825

6 TAHUN

7

NURNADHILAH BT MOHAMAD JATIN

040827120358

6 TAHUN

8

SITI ZARIENA ZUREEN BT RAZELIE

041127120458

SB 240056

6 TAHUN

9

ZETI SYALYNIE BT SERAH

040727120684

6 TAHUN

10

NURHAZIRAH TIKAH BT HARUN

040224120148

SB 193564

6 TAHUN

11

SITI ZARAH BT BAKARIA

041015120971

SB 231372

6 TAHUN

12

DAYANGKU ALIYAH BT AK SOPRYSHAH

040330120432

SB189788

6 TAHUN

13

MUH AMMAD SHAF IQ IDHAM BIN ASMAT

041211121621

SB336751

6 TAHUN



BIL

NAMA

NO SURAT BERANAK

UMUR PADA TAHUN 2010

1

MOHAMMAD NURHAZIM BIN MATNI

050228120929

SB 249639

5 TAHUN

2

NOORLINA BIN JUPLI

050226120554

SB 249507

5 TAHUN

3

MUHAMMAD SHAHRIL BIN JEFFRIN

050611120673

SB 259912

5 TAHUN

4

RABIATUL ADAWIYAH BT MOHD KHALIL

050926120424

SB 202419

5 TAHUN

5

NORSAFINAS BT GILBERT

050209120026

SB 248884

5 TAHUN

6

PUTRI MAIZATUL UMAIRA BT HAMZI

050921121284

SB 282180

5 TAHUN

7

ANIS SYAFIQAH BT ALIMUDDIN

050421120154

5 TAHUN

8

IZZATY SYAMIMI BT RAIMIH

050406121204

SB 255643

5 TAHUN

9

NURFARA A’DIIBAH BT HAILAMIR

050124120406

SB 248542

5 TAHUN





Saturday, November 21, 2009

Cuti Sekolah Bermula


emmm cuti panjang telah bermula...tp rutin hidupku macam biasa...lepak2 dgn Aqil di rumah jugak... nak balik kg pun skrg tgh musim banjir..duk kat sini ajelah..plan2 dgn hubby kita ronda2 Sabah ajelah.lagipun next week, pah raya Haji ada kursus till 1hb 12 kt Tang Dynasty Park Hotel KK Sabah, kurikulum prasekolah berubah lg...aduih...pening kami yg guru2 baru nih....penat weh...kena mengajar english btl2 lg, yg BM pun tak berapa nak lepas, kena plak 4 jam sehari..fuh....tolonggggggggggggggg...

Thursday, November 19, 2009

Hari APC SK Laya-laya 2009





Wednesday, November 18, 2009

Lost!!!!


Tak tahu nak ckp mana kt sini, saya telah kehilangan digital camera semasa meraikan Hari Keluarga Prasekolah 2009 kelmarin, tergamak mereka/ibu bapa mengambil barang itu...sampai hati....baru je beli ahad lepas by credit card...huwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaa...semoga pencuri tersebut dapat pulangkan kembali....balik rumah kelmarin pun terus bad mood...ada mama murid call minta dtg rumah dia, ada ustaz, haji bole tolong tgk2kan, bg lembut hati suruh bg balik....harap2 berkesanlah..baca jugak Surah Yaasin....

Tuesday, November 17, 2009

Hari Keluarga Prasekolah 2009 ++HARI INI DALAM SEJARAH+++

Cikgu Niraidah jd wakil Pengerusi Biro Ibu bapa, pengerusi kami selamat melahirkan baby masa time ni

jd mc bidan terjun, semua on the spot...without text....belasah jer




Hari Keluarga Prasekolah SK Laya-laya 2009 adalah merupakan program akhir thn 2009. Pengisian hari keluarga ini ialah acara sukaneka antara ibu bapa dan murid serta sambutan hari jadi murid....semuanya berjalan lancar even ada gak parents yang tak dtg ....meriah sgt...jamuan buat pot luck je memandangkan kewangan kami sgt menyedihkan, ramai yg tak bayar yuran bulanan spt yg dipersetujui dlm mesyuarat ibu bapa.... tp a tak bestnyer hari ini coz camera baru ku telah dicilok org dan makanan telah ditapau oleh parents sebelum guru2 lain sempat menikmatinya...sabar ajelah...cian guru2 yg lain, dahlah saya sendiri yg memanggil diaorg dtg, alih2 masa diaorg dtg teda sudah makanan.....sori sgt2 cikgu2.....kebulurkah diaorg ini....rasa serik plak utk handle program2 yg melibatkan ramai2 org nih...melampau jugak...brg guru anak sendiri pun mau jugak diambik..jahanam punya manusia...mmg geram sgt2...celaka betul.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... gambar2 di atas telah diambil dgn kamera lama.... kamera baru selamat dh di tangan tuan baru..harap pencuri tersebut berbahagia dgn harta curi itu...tidak ku halalkan....

Friday, November 13, 2009

***Perjumpaan khas Hari Keluarga dan meeting khas Hari APC***


Today diumumkan cuti peristiwa sebab 2 hari berturut2 sekolah mengadakan sukan, tp kami guru2 dtg jugak ke sek sbb ada meeting.....clashlah plak...kami di pra mau bincang ttg hari Keluarga, SK plak meeting hari APC....tak pelah, lepas perjumpaan khas di pra ni, kami lari masuk ke kelas utk meeting APC plak...So keputusannya kami akan mengadakan Hari Keluarga pada ari Selasa memandangkan kesuntukan masa sudah....isnin bole siap2 apa yg patut....Khamis APC plak...Hari Keluarga, kami akan adakan sukaneka dan majlis sambutan hari jadi murid2 semua, budget pun tak brp mengizinkan coz ramai lg parents yg tak bayar yuran bulanan sebyk RM3....adui...ini satu hal lg....tak mau ambik th lgsung hal anak2, yg dtg pun cume bbrp kerat...tak apelah, kita2 jer...jamuan plak kami buat pot luck, kami just masak nasi, beli ayam dan uruskan minuman, lauk2 ibu2 yg bawa...kira oklah tuh....goodies bag akan dibeli oleh Cikgu Noraidah....budget pun terhad, mama Ain, Pun Nadirah kita mau sponsor lg paper bag, TQ byk2...aritu dah sponsor paper bag utk konvo, best tuk dapat parent2 yg mcm ni...Cikgu Mat incharge utk beli kek...me? prepare duit utk sukaneka, buat pamplet, buat surat makluman pd ibu bapa...oklah my student2...selasa nati jgn lupa pakai2 cantik2 tau....see you...

Thursday, November 12, 2009

++Kejohanan Sukan Sekolah SK Laya-laya kali ke-9 +++

yg baju putih ni wakil PPD Tuaran, yg hensem baju biru GB kami, En Andrew Gedeon

murid2 rumah biru dgn medal masing2...huhu menang tu 4x100 m L...tahniah...yg gigit2 medal ni, Cikgu Nani yg suruh buat...bergayalah sket kan nak masuk blog ni..hehehe

Cikgu Nani dgn murid rumah biru...silau..terpaksa pakai tinted hitam...heheheh before terima medal

Ni gambar syok sendiri, tak tahu nak minta sapa ambik gambar coz guru2 lain semua duk jauh2

11 dan 12hb Nov telah dijadualkan Kejohanan Sukan Sekolah SK Laya-laya, fuh..mmg busy hujung2 tahun ni, baru je habis perkhemahan UB last week...tp mmg syiok habis even terpaksa berpanas....so kalu ada hari sukan mesti ada rumah sukan, saya telah terpilih menggangotai utk Rumah Biru..huhu sekali dgn Teacher Hafidah, Ustazah Wan, Ustazah Suri, Cikgu Zul, Cikgu Rijahan, Cikgu Rosidah, Cikgu Amidah...ada lg yg tertinggal ka? mula2 11hb diadakan acara padang di sekolah kami, then 12hb acara balapan di Padang SK Gayang (sekolah tempat ku praktikal dulu)...padang sek ni mmg luas, sek kami? cenonet jer...terpaksalah pinjam huhuhu....masing2 telah diberikan tugas utk menyediakan apa yg patut dgn budget yg diberi...saya cuba spend duit tersebut dgn sebaiknya....Mmg meriah sgt, kejohanan ini turut dihadiri wakil dr PPD Tuaran, tetamu khas kita GB SK Gayang, Puan Beche, and of course GB kita En Andrew....diadakan juga acara terbuka antara guru2 SK Laya-laya dan SK Gayang...hehehe lucuuuuuu....peserta kami ada juga yg lawan peserta dr SK Gayang, mmg tabik spring pada peserta 4x100 m lelaki SK Gayang, mmg hebat....laju giler lari...ada kembar lg...wah mmg hebat...hari2 lari2 tepi pantai ker? sbb sek ni mmg tepi pantai...sbb tu panas kalu tengahari...fuh....tp keseluruhannya mmg syoik...saya jd fotograf tak bertauliah memandang saya suka ambik2 gambar ni utk dimasukkan dlm blog...plan mau beli kamera yg canggih sket..kamera skrg pun hubby yg punya, tp dah bertukar milik secara tak sah...hehehe

Saturday, November 7, 2009

Hari Perkhemahan UB SK Laya-laya 2009













Friday, November 6, 2009

California Grill....Dinner anniversary





ch






Anniversary kali ni hubby ajak dinner di California Grill di 1B, mmmm harga pun bole tahan...plan nak makan lamb chop, tp tgk price....overbudget bah plak... so we decided makan chicken chop...sedapppppppp...Aqil plak...adussssss mcm biasa, buat restoren mcm rumah sendiri...melompat2, menjerit2....jenuh memujuk... dah ckp dah dgn hubby, bole ke ni dinner kt sini, dahlah Aqil tu lasak semacam.... terpaksa bergilir bawa dia keluar berjalan di luar sementara menunggu pesanan sampai....