My Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 28, 2009

Upgrading my new preschool...slowly okey...

yang ni nak buat balik coz selalu je jatuh, habis double tape, kena cari alternative lain nak suruh tak kasi jatuh

yang ni pun selalu jatuh, nati mau leminate setiap gambar TEMA tuh

Senarai semak budak, setakat mana mereka dah tau abc


Penat mau potong nih

Friday, February 27, 2009

+++Morning sunshine and Mount Kinabalu+++

Shoot from my school

Shoot dari atas jambatan, Sg Mengkabong


Sayang Kinabalu

Tinggi tinggi Gunung Kinabalu
Tinggi lagi sayang sama kamu
biru biru hujung kinabalu tengok dari jauh
hati saya rindu...

Kinabalu dekat di kundasang
banyak sayur bulih pilih pilih
apa guna pergi luar negeri naik kinabalu
hati saya rindu....

sumandak sumandak pun ramai menunggu
menari-nari lenggang sumayau
sekali melihat melepak kulitnya
saya jatuh cinta....

saya sayang sayang kinabalu
kaamatan pesta bulan lima
sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli
hati saya rindu....

Kinabalu dekat di kundasang
banyak sayur bulih pilih pilih
apa guna pergi luar negeri naik kinabalu
hati saya rindu....

sumandak sumandak pun ramai menunggu
menari-nari lenggang sumayau
sekali melihat melepak kulitnya
saya jatuh cinta....

saya sayang sayang kinabalu
kaamatan pesta bulan lima
sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli
hati saya rindu....

sayang sayang kita pergi tamu jalan tamparuli
hati saya rindu....

Thursday, February 26, 2009

^^^SK Laya-Laya 2009^^^

Gambar blur plak....count day for UPSR
Ni pra sebelah, pra cikgu Mat, diberi nama Pra Teratai... dia dh 16 tahun pengalaman dlm prasekolah...respect betul...

Ni pun sama but different angle...
Ini kantin, simple jer...

Bangunan pentadbiran, di hujung sana adalah bilik guru, jarang pegi sana coz buzy di pra...

Terpegun kejap, br perasan ada tulis something kt dinding nih...hehe

Pagi2 dtg sekolah sempat lagi ambik gambar, kamera plak selalu aje ada dlm beg...sempat shoot mana2 bangunan di sekolah ku ini...

Tuesday, February 24, 2009

Baju PJ baru dapat terus pakai...







Arini Cikgu MAt panggil nak agih2kan baju PJ/sukan utk budak2. Tak byk saiz, so ambik ape je kt budak2 tuh... lepas dapat terus pakai, ingat mau bw main di padang kt depan tuh, tp panas terik plak kt luar...

This is MINE...




Pra ni saya punyer, baru lepas make up sabtu lalu, make up sket2 dulu, masih barukan, peruntukan pun teda lg...

Sunday, February 22, 2009

Happy birthday my dear hubby


Arini birthday En Syed kita yg ke-31, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki....

KENT...in memory 2008

video

Saturday, February 21, 2009

===Gotong royong kali pertama anjuran Biro Ibubapa Prasekolah SK Laya-Laya===


r







Arini ada gotong royong di prasekolah, kebetulan bertindih plak dgn perjumpaan unit beruniform, kelab dan persatuan sekolah...Aik ditukar plak, jd guru penasihat KRS, Persatuan Muzik dan Kebudayaan and badminton. Dulu PPIM, BI dan bola tampar...tak kisahlah. Oh yer... cantik betul gambar yang dilukis oleh cikgu Zul, mama2 budak yang kasi warna. Thanks to daddy Aaron, dia saje yg lelaki dtg pagi tuh...kasi bersih kawasan prasekolah.. kesian jugak mama2, menwarna dlm panas..terik betul matahari tu... Bawa Aqil, mmg sah2 tak dpt buat keje, penat mengejar dia jer, lain kali mmg tak leh bawa lg...

Tuesday, February 10, 2009

*****My 1st School







Sebelum balik tadi, sempat lagi snap dari dalam kete, hehehe...lupa mau ambik gambar sekolah pertama tempat ku mengajar...hrp2 aku ok di sini..jgnlah ada masalah yang teruk.

Sunday, February 8, 2009

Say Ccccccc.....

Wednesday, February 4, 2009

Visiting School Resource Center





Sempena tema Sekolah saya, arini bawa budak2 pusing satu sekolah. Bawa masuk tengok Pusat Sumber

Tuesday, February 3, 2009

++My Students' Personality++


This is Sahadan, among a top three, the "nicest" student in my class. Tak suka di ambil gambar dia ni, dua kali ambik, mata tak berani pandang kamera.

Wan Suhaimi, hardworking student. Always sent a homework on time in the morning. I like him. Fast Learner..Can write his own name

Nur Umi Umairah. Policeman's daughter.. Sometime act like a boy even look so soft. Dont be cheated by her softness.


Mohd Aidiel Amry. Among the cutest student. Rambut selalu maintain capak. Come together with Norhazirah Tikah and Nur Umi Umairah..and always late to school, coz Norhazirah Tikah's father punch in on 8am!!!Always say that, aku tak pandai cikgu....., even when I just ask to trace a letter or picture. Eeeee...


Masrynna Nurhanie..Among the cleverest student in my class. Can recognise alphabet correctly when I pointed to, and also sukukata..sometime came late to school

She is the youngest student in my class, 5 year olds. Daugther of my school's clerk.So shy, but dont be cheated. She can climb up the door grill to the top.. MasyaAllah...


The "nicest" student among the girls....Eduinah. Banyak kerenah budak nih..


Norfaraamira. Among the hardworking student.Her mother always wait for her till end of school on that day.Always submit her homework on time.

Anis Yasmeen. She remains me to one of my students when I was practical at SK Gayang...Alip...I dont know what to do with her. Most challenging student... in term of learning process...

Nur Safilah, be friend with Lisa and Wahidah. Alway come earlier to school. I like them very much. These 3 students, alway practice to what I said. Knock the door b4 enter, give salam....submit homework on time, in the morning.


Noralisa, talkative.She has a tendency to be a excellent student.


Nur Wahidah, so kind and polite. I like her. Now she can write her own name..


Azmira.The moody one.Selalu usik kawan jugak..

Muhammad Almi, among the "nicest" student. Never listen to what I said. geram...Aritu si Almi tolak si Aidiel masa rehat, habis benjol kepala, hai budak2...


Shahrul Nizam..Cant speak properly, speak like a baby. Never cut his hair and nail when I asked him to do so. His mother always accompany him and his sister (Cikgu Mat's student) to school and wait outside till end of time.


Mohammad Eron Lee Robles. Among the cleverest student. Can speak English. Tagalog.But also the active student.Selalu usik kawan.Arini Eron nakal sgt, usik kawan, ajak mau g jumpa guru besar terus kecut perut, mau nangis... eee geram sungguh


Fahrul Helmi, among the cleverest student.

Aaron Stainley. Softspoker....and talkative. Ada ja mau report berita hari2. Hehehe

Inilah murid-muridku yang baik dan pandai semua itu. Hehehe... setakat ini ok lagi...kadang2 risau jugak dgn kemampuan diri, mcm mn kalu aku mengajar budak2 ini tak pandai2 jugak? tak pandai membaca? tak pandai mengira?...parah jugak tuh..Byk berdoalah agar dibukakan hati budak2 ni supaya cepat menerima ilmu..tolonglah...
Susah jugak teda pembantu nih...bilalah mau dtg...nak mkn pun susah... budak2 tu cepat btl mkn...harapnya murid2 ku yg pertama ni akan menjadi org yg berguna pada masa akan dtg...