My Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 30, 2008

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri


yeh....esok raya...tapi sedih tak dapat balik terengganu.next year balik... di kesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua...

Buat kawan 2 yang nak balik beraya , selamat jalan ya ... Baik yang naik keretaapi , kapal terbang , kapal laut ataupun bawa kereta sendiri harus sentiasa waspada. Yang menggunakan kapal laut,hati - hati kalau jumpa atau ,buat yang naik airasia jangan rebut2 yah, nanti tapi tak sampai2 . Buat yang bawa kereta sendiri, patuhi lampu2 ,selain elakan urusan dengan juga agar tidak terjadi hal2 yang tidak diinginkan atau . kalau ada yang pulang naik (ada gitu?) , jangan lupa bawak dan jangan lumba haram ,berbahaya!!! Ada yang masih bermasalah dengan tiket bas express ?Jangan naik pulak, atau dijamin raya tahun depan baru sampai . Yang tak balik tu kan boleh ngemas umah , tan a man , pet atau hobi lain yang selama ini bel om semp a t . Satu lagi, berhati-berhati bagi yang pulang bawa is t e ri yang mengandung , jangan panik kalo ada yang agak luar biasa. Itu kan biasa .
OK guys, have a nice trip ok ......jangan lupa kirim2 berita .
Selamat Hari Raya Aidil Fitri, maaf Zahir batin.....salam buat keluarga di kampung halaman

Friday, September 26, 2008

Last Day Practical at SK Gayang, Tuaran Sabah









mmmmmmmm..... arini merupakan minggu last mengajar b4 cuti raya...and last day practical di SK Gayang...sedihnyer...... hari ini just mengajar2 sket lagi, delegate duit raya, bergambar dgn anak2 ku itu even diaorg mcm tiada perasaan yg guru diaorg dah last day di situ... sibuk dah mood beraya....dapatlah hadiah dr guru2 di sini. tak apa...pah raya nati ada gak diaorg buat "open school"..hehe

Tuesday, September 23, 2008

Subtema Doktor Gigi







RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN SK GAYANG

TEMA: Pekerjaan
SUBTEMA: Doktor
TARIKH: 22 September 2008
HARI: Selasa
MASA KOMPONEN HASIL PEMBELAJARAN AKTIVITI BAHAN
RUTIN 7.30-7.50 (20 MINIT)
Berbaris, lagu kebangsaan, lagu negeri, ikrar, kalendar, kehadiran dan doa
PERBUALAN PAGI 7.50-8.10(20 MINIT) Bahasa & Komunikasi
1.1.5 Mendengar dan memberi gerakbalas terhadap :
b)cerita Mendengar dengan teliti cerita sebagai seorang doktor, pakaian, tempat bekerja dan bidang tugas.
Gambar,
Petikan
AKTIVITI LUAR 8.10-8.30(20 MINIT)
Perkembangan Fizikal 3.2.3 Menyatakan beberapa penyakit akibat tidak menjaga kebersihan diri dan persekitaran Berbual tentang barangan penjagaan diri dan akibat tidak menjaga kebersihan diri dan persekitaran. Berus gigi, ubat gigi, sabun, shampu, pengetip kuku
AKTIVITI KUMPULAN 8.30-9.30 (60 MINIT)
Kognitif-Matematik 5.2.1 Menyatakan situasi yang melibatkan operasi tolak dalam bahasa harian Mencari jawapan yang betul dalam ayat dengan menggunakan bahasa harian yang membawa maksud penolakan (seperti hilang, rosak, tinggal) Lembaran kerja
Bahasa & Komunikasi-BM
3.5.2 Bercerita tentang gambar yang dilihat Memadankan gambar dengan ayat yang sesuai Lembaran kerja
Bahasa & Komunikasi- BI
4.2.2 Write simple words Write simple words based on picture Worksheet
9.30-10.00 (30 MINIT) REHAT DAN PENGURUSAN DIRI
AKTIVITI KELAS 10.00-10.50 (50 MINIT)
Kreativiti & Estetika 4.1.1 Mengambil bahagian dalam main peranan mengikut imaginasi Melakonkan watak sebagai doktor dan pesakit menggunakan puppet Puppet
PENUTUP 10.50-11.00 (10 MINIT)
REFLEKSI


TANDATANGAN GURU : …………………… TANDATANGAN GURU BESAR : …..………………

Today mengajar subtema doktor gigi or dentist, best gak menyamar jadi doktor...gelak jer budak2 tu tengok cikgu diaorng pakai mcm doktor, siap pakai penutup muka lagi...mmg lawaklah... cikgu dia sendiri pun gelak sendiri bile dh habis p & p. Bab main puppet...aduihlah gamat betul... tak penah tgk org main puppet...ruih... susah nak kontrol kelas... tapi tak apa...objektif tercapai coz ramai budak2 yang volunteer nak berlakon dan main puppet...

Friday, September 19, 2008

Kena rentas?


Hari ni tak mengajar, just tolong kak Norasinah test budak2 ujian KIA. Kul 10 lebih Kak Rosni sms, dia kata cikgu Chandran mau dtg rentas... Alamak...matilah..... tapi dia just ckp mau tengok buku rekod dan portfolio..discuss sket2 dgn guru pembimbing.. cuak jugak. Dahla lewat sudah... ari ni jumaat, balik awal..kul 11.40. Cikgu Chandran dtg dekat kul 11 suda.. budak2 pun maun balik... Alhamdullilah...dia cakap kita dpt cemerlang praktikal... huwaaaaaaa kelakar jugak...mengajar pun entah apa2 lagi...

Wednesday, September 10, 2008

GERKO


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com

Tuesday, September 9, 2008

Aqil


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com

Cat baru....




9-11 budak2 UPSR, so budak2 lain diberi cuti 3 ari...takut mengganggulah kononnya, buat bising...harap2 diaorg jawab ok...so, kita yg guru2 praktikal diberi tugas mengecat baru kawasan sekolah...hai penat jugak puasa2 ni...

Monday, September 8, 2008

Good boy...




Good boy? mmmmmmm... sometime lah... kadang2 tak larat melayan kerenah nakal Aqil ni...kala mama dia mengadap laptop, dia pun sibuklah nak tengok sama...habis ditarik cover keyboard tu...hah..dengar lagu ba ba black sheep diamlah dia...

Tuesday, September 2, 2008

2nd day puasa

mmm... arini 2nd day berpuasa... penatnyer mengalahkan budak kat sekolah tuh.. penat mengajar 3 setengah jam direct... kering air liur.. nasiblah budak2 ok, bagi perhatian even ada yang berpuasa tapi tahan jer.. Topik minggu ni ialah kenderaan di udara. Arini mengajar subtopik bas...
Fiki2 nak masak, so arini masak ayam celup tepung, goreng ikan kerisi, ada sambal belacan, ulam, kurma yusuf taiyub, air oren sunquick, air teh 'o'...teringin nak minum air yang masam2...

Punyalah dahaga hampir 4 gelas kita minum air oren tu, hubby tahan je minum sampai habis makan.. malulah plak.. Aqil pulak sibuk2 kacau...Baba dia je yg layan dia..

Monday, September 1, 2008

Ramadhan Mubarak



Assalamualaikum semua.. Selamat berpuasa..Ini tahun kedua kita berpuasa di KK..mmm.. biasa2 jer.. tak lah best mcm di KL, bazaar Ramadhan pun tak banyak.. makanan yg dijual pun kdg2 bukan selera kita... Juadah berbuka malam ni, ingat nak masak ayam percik, masak sayur bayam, buat telur bungkus, air 100 plus,nyum2